KU Leuven

De Afdeling Bouwfysica van de KU Leuven geniet internationale erkenning op het gebied van numeriek modelleren en meten van gecombineerd warmte-, lucht- en vochttransport in de gebouwde omgeving, thermisch comfort, binnenluchtkwaliteit, en de duurzaamheid van constructies. Het onderzoek richt zich vooral op de prestatiegerichte ontwikkeling van sterk geïsoleerde bouwdelen, duurzaamheidsanalyse en levensduuranalyse van bouwmaterialen en bouwdelen, energie in gebouwen, duurzame constructies en stedenbouwfysica. Deze verschillende onderzoekstopics spelen zich af op drie niveaus: materialen, bouwdelen en volledige gebouwen.

KU Leuven (Afdeling Bouwfysica) / Energyville verzorgt binnen Ecoren de bouwfysische ondersteuning van het ontwerp- en bouwproces via ad hoc advies en de analyse van de ontwerpvoorstellen (m.b.t energieverbruik, comfort, interactie tussen gebouw en installatie) aan de hand van dynamische gebouwsimulaties.
Daarnaast staat de afdeling Bouwfysica / EnergyVille in voor de monitoring van de woningen en appartementen voor en na renovatie, met als doel het aantonen van de effectiviteit van de toegepaste maatregelen, de verificatie van de kostenefficiëntie van de maatregelen en de validatie van de bestaande simulatiemodellen en methodes. De monitoring focust zich op energieverbruik, gebouwkarakteristieken, comfort (Indoor Environmental Quality) en gebruikersgedrag (o.a. rebound effect). Ter referentie worden de klimaatparameters geregistreerd.

https://www.kuleuven.be/kuleuven/

http://bwk.kuleuven.be/bwf//

http://www.energyville.be/

backtotop